Διαταραχές στο έντερο, κακοσμία του στόματος, διάρροια: κι όμως, πρόκειται για «ασήμαντα», σε σχέση με τα σοβαρά, προβλήματα, που μπορεί να σου προκαλέσει

 

η πολυδιαφημισμένη από τις σταρ του Χόλιγουντ δίαιτα Άτκινς ή οποιαδήποτε άλλη δίαιτα με μειωμένους υδατάνθρακες και αυξημένη κατανάλωση πρωτεϊνών (όπως οι πολύ γνωστές Zone Diet, Carbohydrate Addict's Diet και Sugar Busters Diet).
Οι επιστήμονες όλου του κόσμου έχουν «συνωμοτήσει» εναντίων παρόμοιων μεθόδων αδυνατίσματος, λόγω της επικινδυνότητας τους για την υγεία, όπως υποστηρίζουν αρκετοί απ΄ αυτούς. Η δίαιτα Άτκινς είναι φτωχή σε τρόφιμα φυτικής και πλούσια σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, ειδικά σε κρέας, άρα και σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Από την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of the National Cancer Institute, προκύπτει επίσης πως οι γυναίκες που καταναλώνουν πάνω από 80 γρ. κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας, όπως το ζαμπόν ή το μπέικον, καθημερινά έχουν κατά 20% μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του εντέρου σε σχέση με τις γυναίκες που τρώνε κατά μέσω όρο 15γρ. κόκκινο κρέας καθημερινά. 
Πρόγνωση: Παρ΄ όλες τις κριτικές και τον ανταγωνισμό που δέχεται από τις καινούργιες, πιο υγιεινές δίαιτες που συνδυάζουν την υψηλή κατανάλωση πρωτεϊνών με μείωση των λιπαρών και πολλά φρούτα και λαχανικά - όπως η Total Wellbeing Diet, τα διατροφικά προγράμματα τύπου Άτκινς, δυστυχώς, έχουν μέλλον, καθώς εξασφαλίζουν σχετικά γρήγορη απώλεια βάρους χωρίς πραγματική πείνα. Ο καθένας, βέβαια, αποφασίζει με ποιο τρόπο είναι διαθετημένος να αποχαιρετιστεί τα παραπανίσια κιλά.