Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 5026

Τα λεγόμενα βιολειτουργικά τρόφιμα αποτελούν από τις δημοφιλέστερες
νέες διατροφικές τάσεις παγκοσμίως.

Οι ουσίες, που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο, είναι το ασβέστιο, ο σίδηρος, διάφορες ομάδες βιταμινών, ειδικά οι αμντιοξειδωτικές βιταμίνες, ενώ οι τροφές που «φωρτόνονται» με επιπλέων δώσεις ωφέλιμων ουσιών συμπεριλαμβάνουν από χυμούς και γαλακτοκομικά μέχρι δημητριακά, καραμέλες και αυγά.
Τελευταία στην αγορά κυκλοφορούν και πολλά προϊόντα εμπλουτισμένα με τα  Ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D - η τελευταία συνδέεται πλέον, βάση νέων ερευνών, με την πρόληψη του καρκίνου, ειδικά αυτού του πάνκρεας (μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο προσβολής έως και κατά σχεδόν 50%).
Πρόγνωση: Διάφορες μελέτες των εταιριών που τα παρασκευάζουν διατροφικά προϊόντα δείχνουν ότι μέσα στις τρεις επόμενες δεκαετίες δεν θα υπάρχουν παρά τα «λειτουργικά» τρόφιμα, καθώς μας βοηθάνε, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, να αυξήσουμε την θρεπτική αξία της διατροφής μας. Προσοχή! Για αυτονόητους λόγους, τα  βιολειτουργικά τρόφιμα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους καταναλωτές. Ωστόσο, η χρήση τους θέλει προσοχή. Πρώτον: να διαβάζεις πάντα τις ετικέτες ώστε να ενημερώνεσαι για την ποσότητα ουσίας που σου παρέχει το συγκεκριμένο προϊόν σε σχέση με τη συνηστώμενη ημερήσια δόση της (πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα). Επίσης, πίσω από μια εντυπωσιακή βιταμινούχα πρόσοψη κρύβονται συχνά τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και λίπη, οπότε πρέπει να εξετάζεις όλα τα συστατικά του προϊόντος.