chocolate souffleΠοιός μπορεί να αρνηθεί τη σοκολάτα?

Υλικά για 16 μερίδες:
60γρ αλεύρι
3κσ κακαο σκόνη
1κσ στιγμιαίο καφέ σκόνη
1/2κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1/4κ.γλ αλατι
120γρ μαργαρίνη λυωμένη
3κσ ζάχαρη άσπρη

 

3κσ ζάχαρη ξανθή
2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2κ.γλ βανίλλια άρωμα
1κ.γλ εσάνς πικραμύγδαλου
160γρ σταφίδες ξανθές
1φλυτζ καρύδα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Σε μέτριου μεγέθους μπώλ αναμειγνύουμε τα 5 πρώτα υλικά και σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά τη ζάχαρη,τη μαργαρίνη και το εσάνς.Κατόπιν προσθέτουμε σ'αυτά λίγο-λίγο το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος τις σταφίδες και τη μισή καρύδα. Βάζουμε τη ζύμη σε αντκολλητικό ταψί 20εκ. και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη καρύδα. Ψήνουμε το κέικ για μισή ώρα περίπου. Το κόβουμε σε 16 ίσα κομμάτια όταν είναι ακόμα ζεστό.

1μερίδα ισοδυναμεί με
15γρ κρέας
3κγλ λίπους
1 φρούτο
2ισοδ ψωμιού