Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 3810

magdalenasΓευστικότατη παραδοσιακή ισπανική συνταγή μικρών κέικ με άρωμα λεμόνι.
Χωρίς γλουτένη (σιτηρά), αβγό, γάλα & ξηρούς καρπούς


Υλικά
250g καλαμποκάλευρο
250 g ζάχαρη

 

230 g ελαιόλαδο
1/2κούπα γάλα ρυζιού
τριμμένη φλούδα από λεμόνι
μισή κουταλιά μαγειρική σόδα

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το γάλα ρυζιού, τη ζάχαρη, το λάδι, τη φλούδα λεμονιού, και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί καλά.
Προσθέτουμε αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Χτυπάμε με το χέρι για 5 λεπτά ή με ηλεκτρικό αναδευτήρα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
Γεμίζουμε το ταψί μέχρι τη μέση και προσθέτουμε ζάχαρη στο πάνω μέρος.
Τοποθετούμε το ταψί σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200 oC και ψήνουμε το για 20 λεπτά μέχρι η κρούστα να ροδίσει.