apple jamΥλικά
1κιλό μήλα
1κιλό ζάχαρη
2φλυτζάνια νερό
Χυμό από 1λεμόνι

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Σε κατσαρόλα βράζουμε βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη & το νερό.
Μόλις πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύουμε για να λειώσουν τα φρούτα. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή ψωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Η ίδια συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί & για άλλα φρούτα με τα ίδια καλά αποτελέσματα. Αν τα φρούτα είναι γλυκά μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη ή να την μειώσουμε.