biscuitΥλικά

4 ποτήρια φυτικό βούτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι πορτοκαλάδα
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
1 κ.γ. μπέικιν-παουντερ
1 κ.γ. σόδα

 

αλεύρι περίπου στα 2 κιλά (με το μάτι θα το δείτε αυτό)
ξύσμα πορτοκαλιού βανίλιες
Εκτέλεση
Κτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο εως ότου να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι.
Με μεγάλη προσοχή η ζύμη μας δεν πρέπει να γίνει καθόλου σκληρή.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, πάνω-κάτω, για περίπου 15' - 20'.