Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 3984

gluten free breadΚατάλληλο για άτομα με αλλεργία στα σιτηρά ή δυσανεξία στη γλουτένη (κοιλιοκάκη)!
1 κιλό αλεύρι χωρίς γλουτένη
περίπου 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
40 γραμ. φρέσκια μαγιά
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας  ξύδι
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύετε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι νερό και την αφήνετε 5 με 10 λεπτά περίπου. Ανακατεύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτετε το νερό με τη μαγιά και συνεχίζετε με το ξύδι, το λάδι και  το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να είναι απαλή, βελούδινη και να μη κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε τη ζύμη με πετσέτα ή με μεμβράνη και την αφήνετε 45 λεπτά περίπου να φουσκώσει. Μετά από 45 λεπτά αλευρώνετε τα χέρια σας, ξαναζυμώνετε και πλάθετε στο σχήμα που θέλετε. Αλείφετε την επιφάνεια με ηλιέλαιο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170ο C και ψήνετε το ψωμί. Ένα κανονικό καρβέλι θέλει 50 λεπτά περίπου ενώ τα μικρότερα από 15 έως 30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Όταν ψηθεί, το τυλίγετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε να κρυώσει.