Νοστιμιές Μεσογειακές

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Τα Νέα της Αιμιλίας / Νοστιμιές Μεσογειακές

Η κλινική διαιτολόγος Δρ. Αιμιλία Βασιλοπούλου, γεννημένη στην Αθήνα, απoφοίτησε από το τμήμα Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου το 2000 και απέκτησε τοπτυχίο Ψυχολογίας το 2016 από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διδακτορική διατριβή στην Αλλεργιολογία, στα πλαίσια της οποίας εργάσθηκε σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα της Αγγλίας (Institute of food research, IFR) & της Ολλανδίας (Sanquin), με υποτροφίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης & του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας.

Από το 2005 ανέλαβε την οργάνωση ομάδας διατροφής στα πλαίσια του Αλλεργιολογικού Τμήματος της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εντατικό ερευνητικό & κλινικό έργο στην Ιατρική Σχολή Αθήνας σε συνεργασία με Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Κέντρα.
Είναι η πρώτη διαιτολόγος στην Ελλάδα & την Κύπρο με ειδίκευση στην διατροφική συμβουλευτική ασθενών με τροφική αλλεργία. Έχει διδάξει “Διατροφή” & “Διαχείριση μονάδων Διατροφής” στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, «Τροφική Αλλεργία» & «Χαρακτηρισμός Αλλεργιογόνων» στην Ιατρική Σχολή Αθήνας.

Από το 2011 εργάσθηκε ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας , ενώ πρόσφατα εκλέχθηκε Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διατροφής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Με την κατάκτηση του τίτλου Ψυχολογίας, διαχειρίζεται τα διατροφικά προβλήματα από δύο σκοπιές, τη διατροφική και ψυχολογική, γεγονός που βοηθά στην επιτυχή προσέγγιση για ομαλή αποδοχή των οποιοδήποτε αλλαγών στη συμπεριφορά του ατόμου.

Μετά από μετεκπαίδευση και μελέτες επάνω σε θέματα αντιγηραντικής διατροφής & θεραπείες αντιγήρανσης, στο ιδιωτικό πολυιατρείο “ΠΡΟΤΟΜΗ”, στη Θεσσαλονίκη,ασχολείται με τη συμβουλευτική ατόμων με θέματα διαχείρισης βάρους, ψυχολογικές επιβαρύνσεις, τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες, αντιγηραντική (αντιοξειδωτική) διατροφή, καθώς και την φυσική αντιμετώπιση των φθορών του δέρματος & του σώματος που επέρχονται με την ηλικία ή/ και τις μεταβολές του βάρους όπως κυτταρίτιδα, χαλάρωση προσώπου και σώματος , τοπικό πάχος , ρυτίδες.

Έχει εκδόσει 2 βιβλία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ/ΚΕΑΑΔ με τίτλο “Τροφικές προκλήσεις στη διάγνωση της τροφικής αλλεργίας” & “Νοστιμιές Μεσογειακές χωρίς γάλα,αβγό, σιτηρά (γλουτένη) και ξηρούς καρπούς”.
Έχει πληθώρα ερευνητικών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ αρθρογραφεί για ιστοσελίδες, περιοδικά ποικίλης ύλης & εφημερίδες . Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές ενότητες της Ελληνικής τηλεόρασης (ALPHA TV) διατροφικής συμβουλευτικής με δική της μόνιμη στήλη.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων, του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας (EAACI), του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας Allied Health Group EAACI, ενώ διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου εγγραφής των Διαιτολόγων και Τεχνολόγων Κύπρου.

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;

Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!

H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Οι Υπηρεσίες μας

Στο κέντρο μας παρέχουμε υπηρεσίες για όλες τις κατηγορίες τροφικών διαταραχών.

Τροφική Αλλεργία-Δυσανεξία

Βρέφη-Παιδιά-Έφηβοι

Ρύθμιση Βάρους

Διατροφικές Διαταραχές

Εγκυμοσύνη-Θηλασμός

Άσκηση

Υπερήλικες

Διατροφική Θεραπεία σε ομάδες

Παθολογικές Καταστάσεις

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγειινά δεν χρειάζεται να είναι

Σχετικά με την Αιμιλία

Επίκουρη Καθηγήτρια Διαιτολογίας-Διατροφής
Κλινική Διαιτολόγος, Ψυχολόγος
Διδάκτορας Ιατρικής Εθνικού & Καποδιστριακού Παν. Αθηνών

Είναι η πρώτη διαιτολόγος στην Ελλάδα & την Κύπρο με ειδίκευση στην διατροφική συμβουλευτική ασθενών με τροφική αλλεργία. Έχει διδάξει “Διατροφή” & “Διαχείριση μονάδων Διατροφής” στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, “Τροφική Αλλεργία” & “Χαρακτηρισμός Αλλεργιογόνων” στην Ιατρική Σχολή Αθήνας.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου

Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):

Περισσότερα Νέα

Έχει Γούστο -2(ΝΕΤ)

Έχει Γούστο -2(ΝΕΤ)

Εποχική αλλεργία και Τροφική αλλεργία.Με τον Νίκο Παπαδόπουλο & την Αιμιλία Βασιλοπούλου.

ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ -2(ALPHA TV)

ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ -2(ALPHA TV)

Τρελά γευστικές συνταγές σε μια θεότρελη παραγωγή με τον Νίκο Μουτσινά και την Ειρήνη Γκανιάτσου.

Το βιβλίο μου,

Νοστιμιές Μεσογειακές

Χωρίς γάλα,

Χωρίς Αυγό,

Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)

Χωρίς Ξηρούς καρπούς

Συμβουλές διατροφής

Ρωτήσατε, Απαντήσαμε!

Φυτικές ίνες – Οφέλη για την υγεία

Είναι γνωστό ότι η πρόσληψη φυτικών ινών παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μέση πρόσληψη ινών σε παιδιά και ενήλικες των ΗΠΑ είναι κάτω από το μέσο όρο των συνιστώμενων επιπέδων. Τα άτομα με υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών...

Διαβάστε Περισσότερα

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου. Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη...

Διαβάστε Περισσότερα

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...

Διαβάστε Περισσότερα

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές πηγές

Είναι γνωστό ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν διάφορα οφέλη για το σώμα και τον εγκέφαλό σας. Η συνιστώμενη ποσότητα λήψης ημερησίως για υγιείς ενήλικες είναι τουλάχιστον 250-500 mg ωμέγα-3.Πολύ υψηλές ποσότητες ω-3 λιπαρών μπορούν να προσληφθούν από λιπαρά ψάρια,...

Διαβάστε Περισσότερα

Νηστεία: ισορροπία ή εξάντληση;

Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής πολλοί νηστεύουμε για να μιμηθούμε τη νηστεία που έκανε ο Χριστός στην έρημο. Ετυμολογικώς η νηστεία σημαίνει «δεν τρώγω» από το «νη + εσθίω». Η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία προβλέπει περίπου 200 μέρες νηστείας το χρόνο. Κύριο...

Διαβάστε Περισσότερα