Τρόφιμα που μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Διατροφικά Οφέλη / Οι τροφές και τα οφέλη τους / Τρόφιμα που μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη

Τα δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, τα καρύδια και τα αμύγδαλα είναι μερικές μόνο από τις τροφές που μειώνουν την κακή χοληστερόλη.

Επειδή, όμως, πολύ από εμάς δεν τρεφόμαστε σωστά, ενώ παράλληλα δεν γυμναζόμαστε κιόλας – όσο η διατροφή, όσο και η παχυσαρκία, συνδέονται άμεσα με το πρόβλημα της υψηλής «κακής» χοληστερόλη – οι παραγωγοί τροφίμων, υπό την καθοδήγηση επιστημόνων, φροντίζουν για την υγεία μας, βγάζοντας στην αγορά όλο και περισσότερα διατροφικά προϊόντα, που συμβάλλουν στη μείωση της.

Πρόκειται λοιπόν για τροφές που παρασκευάζονται με την προσθήκη φυτικών στερολών – ουσιών με δομή παρόμοια με την χοληστερόλη, οι οποίες όταν συγκεντρώνονται σε μεγάλες ποσότητες στο έντερο, ανταγωνίζονται τη χοληστερόλη και εμποδίζουν την απορρόφηση της.
Πρόγνωση: Υπάρχουν μαργαρίνες, τυριά, φρουτοχυμοί εμπλουτισμένοι σε φυτικές στερόλες. Και καθώς η θετική επίδραση τους στον οργανισμό αποδεικνύεται και επιστημονικά – ανεξάρτητες κλινικές έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή που περιλαμβάνει 20-25 γραμμάρια μαργαρίνης/spread εμπλουτισμένης με φυτικές στερόλες την ημέρα, μειώνει τα επίπεδα της “κακής” χοληστερόλης κατά 10-15% μέσα σε τρεις εβδομάδες, χωρίς να επηρεάσει τα επίπεδα της «καλής» – σίγουρα η παρουσία τους στο τραπέζι μας θα γίνει ακόμα πιο αισθητή.

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;

Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!

H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Οι Υπηρεσίες μας

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur finibus sodales urna, vel ornare orci cursus sit amet. Vivamus condimentum risus

Τροφική Αλλεργία-Δυσανεξία

Βρέφη-Παιδιά-Έφηβοι

Ρύθμιση Βάρους

Διατροφικές Διαταραχές

Εγκυμοσύνη-Θηλασμός

Άσκηση

Υπερήλικες

Διατροφική Θεραπεία σε ομάδες

Παθολογικές Καταστάσεις

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγειινά δεν χρειάζεται να είναι

Σχετικά με την Αιμιλία

Επίκουρη Καθηγήτρια Διαιτολογίας-Διατροφής
Κλινική Διαιτολόγος, Ψυχολόγος
Διδάκτορας Ιατρικής Εθνικού & Καποδιστριακού Παν. Αθηνών

Είναι η πρώτη διαιτολόγος στην Ελλάδα & την Κύπρο με ειδίκευση στην διατροφική συμβουλευτική ασθενών με τροφική αλλεργία. Έχει διδάξει “Διατροφή” & “Διαχείριση μονάδων Διατροφής” στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, “Τροφική Αλλεργία” & “Χαρακτηρισμός Αλλεργιογόνων” στην Ιατρική Σχολή Αθήνας.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου

Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):

Περισσότερες Συμβουλές Διατροφής

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεσαι για τις συμβουλές διατροφής

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου. Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη...

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...

Το βιβλίο μου,

Νοστιμιές Μεσογειακές

Χωρίς γάλα,

Χωρίς Αυγό,

Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)

Χωρίς Ξηρούς καρπούς