Τυροκουλούρι

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Κάνε το Πράξη / Τυροκουλούρι

Τυροκουλούρι

Υλικά

450γρ αλεύρι ζέας 450γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
100γρ ελαιόλαδο
500γρ φέτα σκληρή
250ml νερό χλιαρό
250ml γάλα φρέσκο 1,5%
27 γρ μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι ξηρή
1 αυγό και 1 ασπράδι
Πιπέρι
50ml ελαιόλαδο για το ταψί
Λίγο αλεύρι για το ταψί

Εκτέλεση

1. Σε βαθύ μπωλ αναμειγνύω το γάλα, το ελαιόλαδο και τα αβγά.
2. Στο χλιαρό νερό διαλύω την μαγιά – αν χρησιμοποιώ φρέσκια. Σκεπάζω με ζελατίνη και περιμένω 10 λεπτά να αφρίσει και να φουσκώσει.
3. Προσθέτω το νερό με τη μαγιά στο μπωλ
4. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι μέχρι να το απορροφήσει όλο το μείγμα υγρών και να αποκτήσω ζύμη ελαστική, απαλή που δεν κολλάει στα χέρια.
5. Ζυμώνω για 5 λεπτά σε αλευρωμένο πάγκο ή χτυπάω στον κάδο του μίξερ για 5 λεπτά.
6. Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά.
7. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο μπαλες
8. Ανοίγω με τα χέρια ή με πλάστη ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό.
9. Λαδώνω το ταψί με 20ml ελαιόλαδο και το αλευρώνω.
10. Κομματιάζω τη φέτα σε μικρά κομμάτια.
11. «Καρφώνω» κομμάτια φέτας στο φύλλο.
12. Προσθέτω 10ml ελαιόλαδο στην επιφάνεια.
13. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τη 2ο μπάλα.
14.Προσθέτω στην επιφάνεια και πάλι με τον ίδιο τρόπο φέτα και ελαιόλαδο.
15.Χαράζω σε ακτινωτές γραμμές το τυροκουλούρι ώστε να σχηματίσω τρίγωνα.
16.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
17.Μέχρι δηλαδή το τυροκουλούρι να πάρει ωραίο ροδαλό χρώμα και να έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα η ζύμη. Εναλλακτικά μπορείτε 1. Να χωρίσετε τη ζύμη σε 26 μικρά μπαλάκια.
2.Να ανοίξετε κάθε ένα με τις παλάμες σας.
3.Να το γεμίσετε με τριμμένη φέτα και να το τυλίξετε σε ρολάκι
4.Πλέξτε με δεύτερο ρολάκι και τυλίξτε σε «στεφανάκι»
5.Αλείψτε με κρόκο αβγού και σουσάμι

Πρόταση σερβιρίσματος

Χρειάζεσαι καθοδήγηση στην διατροφή σου;

Δεν είσαι μόνος, Μαζί μπορούμε!

H εικόνα σώματος συχνά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, το τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, την ζωή μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Μαζί θα βρούμε το δρόμο να εξισορροπήσεις της διατροφή σου και να λύσουμε τους γόρδιους δεσμούς των ψυχολογικών συνδέσεων με το φαγητό. Για να ζήσεις με τον καλύτερό σου εαυτό!

Οι Υπηρεσίες μας

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur finibus sodales urna, vel ornare orci cursus sit amet. Vivamus condimentum risus

Τροφική Αλλεργία-Δυσανεξία

Βρέφη-Παιδιά-Έφηβοι

Ρύθμιση Βάρους

Διατροφικές Διαταραχές

Εγκυμοσύνη-Θηλασμός

Άσκηση

Υπερήλικες

Διατροφική Θεραπεία σε ομάδες

Παθολογικές Καταστάσεις

Η ισορροπία στην διατροφή μπορεί να είναι δύσκολη, Το να τρως υγειινά δεν χρειάζεται να είναι

Σχετικά με την Αιμιλία

Επίκουρη Καθηγήτρια Διαιτολογίας-Διατροφής
Κλινική Διαιτολόγος, Ψυχολόγος
Διδάκτορας Ιατρικής Εθνικού & Καποδιστριακού Παν. Αθηνών

Είναι η πρώτη διαιτολόγος στην Ελλάδα & την Κύπρο με ειδίκευση στην διατροφική συμβουλευτική ασθενών με τροφική αλλεργία. Έχει διδάξει “Διατροφή” & “Διαχείριση μονάδων Διατροφής” στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, “Τροφική Αλλεργία” & “Χαρακτηρισμός Αλλεργιογόνων” στην Ιατρική Σχολή Αθήνας.

Υπολόγισε τον δείκτη μάζας σώματός σου

Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):

Περισσότερες Συνταγές και Tips

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνεις τις καινούριες μας συνταγές και διατροφικά tips

Το βιβλίο μου,

Νοστιμιές Μεσογειακές

Χωρίς γάλα,

Χωρίς Αυγό,

Χωρίς Σιτηρά (Γλουτένη)

Χωρίς Ξηρούς καρπούς

Συμβουλές διατροφής

Ρωτήσατε, Απαντήσαμε!

Φυτικές ίνες – Οφέλη για την υγεία

Είναι γνωστό ότι η πρόσληψη φυτικών ινών παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μέση πρόσληψη ινών σε παιδιά και ενήλικες των ΗΠΑ είναι κάτω από το μέσο όρο των συνιστώμενων επιπέδων. Τα άτομα με υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών...

Διαβάστε Περισσότερα

Κατανάλωση καρυδιών και φιστικιών και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και θνησιμότητας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Αν και η κατανάλωση καρυδιών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας όλων των αιτιών, δεν έχουν αξιολογηθεί συστηματικά τα δεδομένα σχετικά με τις λιγότερο κοινές αιτίες θανάτου. Διεξήχθη λοιπόν μια συστηματική μελέτη...

Διαβάστε Περισσότερα

Η παχυσαρκία, οι σχετιζόμενες ασθένειες και η σχέση τους με την έλλειψη βιταμίνης D στους εφήβους

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η αύξηση της παχυσαρκίας στην εποχή μας συνέβη ταυτόχρονα με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Σκοπός αυτής της αναλυτικής ανασκόπησης ήταν να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των σχετικών ασθενειών όπως το VDD σε εφήβους, σε μια προσπάθεια να...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο ρόλος της βιταμίνης D στη γονιμότητα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι κοινή και υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των συνιστώμενων προσλήψεων βιταμίνης D στη διατροφή και της ανεπαρκούς προσφοράς βιταμίνης D στον γενικό πληθυσμό. Ενώ η βιταμίνη D είναι σημαντική για την μυοσκελετική υγεία, υπάρχουν...

Διαβάστε Περισσότερα

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές πηγές

Είναι γνωστό ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν διάφορα οφέλη για το σώμα και τον εγκέφαλό σας. Η συνιστώμενη ποσότητα λήψης ημερησίως για υγιείς ενήλικες είναι τουλάχιστον 250-500 mg ωμέγα-3.Πολύ υψηλές ποσότητες ω-3 λιπαρών μπορούν να προσληφθούν από λιπαρά ψάρια,...

Διαβάστε Περισσότερα

Νηστεία: ισορροπία ή εξάντληση;

Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής πολλοί νηστεύουμε για να μιμηθούμε τη νηστεία που έκανε ο Χριστός στην έρημο. Ετυμολογικώς η νηστεία σημαίνει «δεν τρώγω» από το «νη + εσθίω». Η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία προβλέπει περίπου 200 μέρες νηστείας το χρόνο. Κύριο...

Διαβάστε Περισσότερα